16 (29) марта
— икона Божией Матери ИЛЬИНСКО-ЧЕРНИГОВСКАЯ
— молятся об исцелении от паралича, оспы, болезни ног, нападения темных сил, от внезапной смерти.

Тропарь, глас 5:

Пречистая Владычице Богородице,/ упование всех христиан,/ понеже инаго упования не имамы разве Тебе,/ Всенепорочная Владычице моя, Госпоже Богородице,/ Матери Христа Бога моего./ Темже помилуй и избави мя от всех зол моих/ и умоли Милостиваго Сына Своего и Бога моего,/ да помилует окаянную душу мою,/ и да избавит мя от вечныя муки, и сподобит мя Царствия Своего.

Молитва

О, Пресвятая Госпоже, Владычице моя Богородице, небесная Царице, спаси и помилуй мя, грешнаго раба Твоего, от напрасныя клеветы, от всякия беды и напасти и внезапныя смерти. Помилуй мя в дневных часех, и утренних, и вечерних, и во всякое время сохрани мя: стояща, седяща соблюди, и на всяком пути ходяща, и в нощных часех спяща снабди, покрый и заступи. Защити мя, Владычице Богородице, от всех враг моих, видимых и невидимых, и от всякаго злаго обстояния. На всяком месте и на всякое время буди ми, Мати Преблагая, необоримая стена и крепкое заступление. О, Пресвятая Госпоже Владычице Дево Богородице, приими недостойную молитву мою и сохрани мя от напрасныя смерти, и даруй ми прежде конца покаяние. Пресвятая Богородице, спаси нас. Ты мне хранительница жизни всей явися, Пречистая! Ты мене избави от бесов в час смерти! Ты и по смерти упокой! Под Твою милость прибегаем, Богородице Дево, молений наших не презри в скорбех, но от бед избави нас, едина чистая и благословенная. Пресвятая Богородице, спаси нас. Аминь.

О Пресвятая Госпоже, Владычице моя Богородице, Небесная Царице! Спаси и помилуй мя, грешного раба Твоего, от напрасныя клеветы, от всякия беды и напасти и внезапный смерти. Помилуй мя в дневных часех и утренних и вечерних, и во всякое время сохрани мя: стояща, седяща соблюди, и на всяком пути ходяща, и в ночных часех спяща снабди, покрый и заступй. Защити мя, Владычице Богородице, от всех враг моих видимых и невидимых и от всякого злаго обстояния. На всяком месте и на всякое время буди ми, Мати Преблагая, стена необоримая и заступление крепкое. О Пресвятая Госпоже, Владычице Дево Богородице! Приимй недостойную молитву мою, и сохрани мя от внезапныя смерти, и даруй ми прежде конца покаяние. Пресвятая Богородице, спаси нас! Ты мне Хранительница жизни всея явися, Пречистая: Ты мене избави от бесов в час смерти: Ты и по смерти мене упокой. Под Твою милость прибегаем, Богородице Дево: молений наших не презри в скорбех, но и от бед избави нас, едина Чистая и Благословенная. Пресвятая Богородице, спаси нас. Аминь

Кафизма 13

Поклонение Пресвятей Богородице

Придите, поклонимся Царице нашей Богородице.

Приидите, поклонимся Деве Марии, Царице нашей Богородице.

Приидите, поклонимся и припадем к самой Госпоже Деве Марии, Царице нашей Богородице.

Псалом 91

Благо есть исповедатися Господеви, благо ест воспевати сдаву и чудеса возлюбленныя Его Матери, Приснодевы Марии: возвещайте, возвещайте бодрым умом щедроты Ея и все милости Ея, совосклицайте в гуслех сердца вашего, яко возвеличишася над нами пречудныя дела Ея, и муж безумен не разумеет сих, взыскающии же Ю приемлются, яко райстии граждане, и обносящии во уме и сердце сладчайшее имя Ея напишутся в книге вечнаго живота, насаждени будут в дому Господни, во дворех Бога нашего процветут.

Псалом 92

Господь воцарися, в лепоту облечеся; облече и благословенную Матерь Свою преиспещренною одеждою всех прекрасных добродетелей, освященному бо Духом Святым дому Его подобает таковая святыня. Научи и нас, Владычице, всякую творити правду, облецы души наша в ризу спасения, да не вне чертога Христова пребудем, помози оскудевающим в чистой совести, преобрази ю и предустави ны в жребий небесныя истины.

Псалом 93

Бог отмщений Господь, ибо праведному суду Его подлежат нераскаянные грехи наша, но Ты, всемилостивая Владычице, к долготерпению Его преклоняеши и умоляеши; аще бо не Ты помогала нам предстательством Твоим к Нему, в мале вселилася бы во ад ожесточенная наша душа; блажен, иже разумеет сердцем матернее Твое ходатайство; не тщетна есть молитва, еюже молится к Тебе всякая кающаяся грешная душа, по множеству грехов в совести ея небесныя Твоя утешения ободрят ю и мрачный дух отчаяния исчезнет. Слава Тебе, Царице небесная, спасение грешников, ищущих спасения.

Песнь вместо славы

Радуйся, Пресвятая Приснодево Марие, пречистая и большая всех лик ангельских и архангельских, дева прежде рождества, дева в рождестве, дева по рождестве; молюся Ти, даждь мне благодать сию, да возлюблю душевную и телесную чистоту, да не лишуся благодати Святаго Духа.

Псалом 94

Приидите, возрадуемся Госпоже нашей Приснодеве Марии, предварим лице Ея во псалмех и песньми духовными восхвалим Ю; приидите, поклонимся и припадем к стопам Ея, исповедующе с благопризнательным плачем пред Нею грехи наша: Она у возлюбленнаго Сына Своего, Христа Бога нашего, испросит нам милости, Она предстанет пред судищем Божиим, заступит при кончине за души наша и удостоит предстательством Своим вечно блаженнаго покоя.

Псалом 95

Воспойте новыя благодарныя песни, воспойте Матери Божией вси концы земли, возвестите во языцех славу Ея и во всех людех чудеса Ея; слава небесная в святейшем лице Ея, кротость и смирение во очесех Ея: да веселятся небеса, внутрь имея в себе Царицу всемощную, да радуется земля, торжествующая о преславном имени Ея.

Псалом 96

Господь воцарися, радуются небеса и земля, радуется паче всех небожителей и земнородных возлюбленная Матерь Его, пречистая Приснодева Мария во всей державе владычествия Его; покланяйтеся Ей вси жители райстии, Ангели, Архангели и вся силы небесныя возвеличите великую вашу Царицу; патриарси и пророцы, соплетите Ей вечныя хвалы; апостоли, святители, мученицы, исповедницы, девственницы, воспойте Ей от песней Сионских; веселитеся вси праведнии о препрославленной Владычице, исповедайте всегда и всюду сердцем и устами память святыни Ея.

Песнь вместо славы

Звездо присносияющая Приснодево Марие, просвети, молюся Ти, греховную слепоту мою, вонми воздыханию души моея, во еже прилежно любити Тя, исполни сердце мое небесныя благодати, яко да и аз, аще и недостойный, но благостию и милостию возлюбленнаго Сына Твоего, моего же истиннаго Спасителя, доселе покрываемый, причащуся некиих малейших крупиц, падающих от трапезы вечнаго веселия.

Псалом 97

Воспойте Госпоже нашей песнь новую, яко дивная чудеса сотвори в роде христианском, откры милости Своя в концах земли, слышно бысть преславное имя Ея по всей вселенней; мы же паче всех веруем и исповедуем, яко Она была, есть и будет на всегда премилосердая наша Матерь, бездна милости и щедрот, лествица к небеси, мысленный ковчег, имже от вечнаго огненнаго потопа безопасно спасемся.

Псалом 98

Господь воцарися, сопрославися с Ним и возлюбленная Его Матерь, яко честнейшая Херувимов и славнейшая Серафимов стоит одесную Бога; велия в Сионе слава Ея и в горнем Иерусалиме великолепие Ея, велия хвала Ея и на земли, и Церковь верующих исповедуется преславному имени Ея в век и во век века.

Псалом 99

Воскликните Матери Божией вси вернии и благочестивии людие, молитеся Ей со благоговением и радуйтеся пред Нею с веселием духа, приступите к Ней с благопокоренным сердцем и в сердечнем умилении преклоните колена пред святым изображением лица Ея, небесною благодатию осияваемаго; будем чисти сердцем и явит нам Себе в мире и тишине; от кого же Царица небесная за ожесточенное нераскаяние отвратит лице Свое, несть ему надежды ко спасению. О, премилосердная Владычице, помяни нас во благоволении Твоем, и адская неприязнь исчезнет.

Псалом 100

Милость и суд воспою Тебе, Царице небесней, воспою милость, еяже аще смиренно от Тебе ищу, не погибаю, а спасаюся, воспою суд, по немуже за беззакония моя лишаюся матерняго Твоего благоволения ко мне, но восхвалю, восхвалю с песнию преславное имя Твое, Владычице, и обрящу истинный покой души моей; восперихся ко благостыни и щедротам Твоим и не лишуся от упования и надежды моея на Тя; утверди слабую душу мою в вере, надежде и любви к возлюбленному Твоему Сыну, Спасителю и Богу моему, да явит Тобою согрешением моим прощение.

Песнь вместо славы

Радуйся, уединения любительнице и вечнаго покоя всем верующим желательнице, кротчайшая Дево среди дев Иерусалимских, благоуханный цвете, тихая и незлобивая Голубице, Мати чадолюбивая! Расточи, молюся Ти, суетныя моя помышления и дух разсеянный собери, яко к Тебе воздыхаю и покланяюся Тебе всегда, аминь.

По 13‑й кафизме тропари, гл. 5

Неисчетную благодать милосердия Твоего и божественную державу силы Твоея ведый, Владычице, взываю Ти прилежно: от всякия лютыя скорби исхити Твоего раба, и исполни радости сердце мое, Богорадованная.

Слава: Врагом противоополчися борющым нас: люте бо находят на достояние Твое, Всецарице, погуби тех наглости, да разумеют крепость Твою: божественным Твоим манием вся потреби.

И ныне: Христиан неложное спасение, грешников нерушимое предстательство, крепкая помощнице наша, покрый мя крилы державнаго Твоего покрова, и душе моей исходящей предстани.

Молитва

О, Пресвятая Госпоже, Владычице моя Богородице, Небесная Царице! спаси и избави мя, грешнаго раба Твоего, от напрасныя клеветы, от всякия беды и напасти и внезапныя смерти. Помилуй мя в дневных часех, и во утренних и вечерних, и во всякое время сохрани мя; стояща, седяща соблюди, и на всяком пути ходяща, и в нощных часех спяща снабди, покрый и заступи. Защити мя, Владычице Богородице, от всех враг моих, видимых и невидимых, и от всякаго злаго обстояния. На всяком месте и на всякое время буди ми, Мати Преблагая, необоримая стена и крепкое заступление всегда, ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

Что нам нужно, Господи? Твоя любовь, Твоя забота, храм, молитва, та…инства? Но это слишком сложно для нас. Что нам нужно, Господи? Для счастья. А что это вообще такое? Мы бежим от несчастья психотропными тропами, алкоголем, разовым сексом, «танчиками», больным патриотизмом. Релакс есть, а счастья нет… Точнее, есть несчастье, паническое бегство от него, и всё. Что нам нужно, Господи? Побольше хайпа, мейнстрима. Никто не облажался — а нам грустно. Так долго никто никак не облажался. Так долго и скучно. И досадно… Ты спойлернул в Своей Книге, сказав всё наперёд. Пусть даже всё закончится хорошо — нам ужасно скучно. Именно «ужасно скучно». Что нам нужно, Господи? Друзья, любимый человек. Раз и на всю жизнь. Но только вчера мы сменили очередной список любимых. И снова новые чувства, снова молодость, снова жизнь бьёт ключом. Но скоро сядут и эти батарейки. Почему Ты всё так устроил? Или батарейки мы создали сами, а Твоё творение — Жизнь? Что нам нужно, Господи? Побольше «бонусов», «гарнитурок», «аксессуаров» в виде личных психологов, тренеров по фитнесу, консультантов по диете, аферистов-вебинарщиков. Нам нужно ещё многое и многое, то, за что мы готовы платить, потому что сами мы уже не можем справиться со своей душой и лишним весом. Сами не можем, нам нужно что то ещё. То ли, Господи? Что нам нужно, Господи? Стабильность. Мир вокруг. Но война внутри нас — сильных, умных, красивых и… слишком самоуверенных. Что нам нужно, Господи? Признаться, что Ты не живёшь в душé, и верить «в душé» даже не смешно? Что нам нужно? Вся эта современная жизнь? А ведь мы помним те неподдельные радости детства. Совсем маленькие моменты, от которых понимаешь, что живёшь, что всё стабильно, что Кто то всегда рядом. Момент дребезжания дедовской удочки, когда на крючке маленькая рыбёшка. Момент тре`ска и раскола бревна под натиском твоего топора в отцовском дворе. Момент собирания ягод, когда в самом начале ведро кажется бездонным, а потом за беседой с другом ты неожиданно его наполнил. Момент, когда тёплая материнская рука гладит тебя по голове перед сном, и кажется, что этот «броневик» никто не пробьёт… И это только моменты. Мы могли бы построить нашу жизнь из этих моментов, но мы выбрали батарейки, а не жизнь. Мы всё усложнили. И теперь ходим, улыбаемся друг другу героями фильмов, которые смотрим. Так что же нам нужно, Господи? Твоя любовь. Твоя вера в нас. Твоя забота, но нам сложно так. Потому что мы сложные. А Ты — прост. Протоиерей Александр Князюк Журнал можно купить по ссылке: http://bit.ly/Otrok عرض المزيد

[ad01]

Рубрики: Разное

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *